Välkommen

Positiv inledning för Israel i kvalet till fotbolls-VM (av: Lars Ahlgren)

Israel har börjat kvalspelet inför fotbolls-VM i Qatar 2022. De tre inledande matcherna har avgjorts med fullt godkänt facit! På Bloomfield Stadium i Tel Aviv tog Israel emot gruppfavoriten Danmark! Det blev en väntad förlust med 0-2. I den därpå följande drabbningen som också avgjordes i Tel Aviv blev det oavgjort mot Skottland. Dor Peretz gav israelerna ledningen med 1 – 0 i den 44:e matchminuten men efter lite drygt 10 minuters spel i andra halvlek kom så gästernas kvittering genom Ryan Fraser till 1-1, ett resultat som stod sig tiden ut. En värdefull poäng för Israel inför den tredje dusten som spelades på bortaplan mot Moldavien. På Stadionul Zimbru i huvudstaden Chisinau tog hemmanationen ledningen efter en knapp halvtimmes spel genom Catalin Carp. Eran Zahavi utjämnade för Israel på tilläggstid i första halvlek till 1-1. I inledningen av andra halvlek fick Moldavien en man utvisad och Israel kunde därefter ta en komfortabel 3 måls vinst. Först nätade Manor Soloman till en 2-1 ledning innan Munas Dabbur utökade till 3-1 i minut 64. Det israeliska målskyttet för dagen avslutades med att Bibras Natkho några minuter senare sköt in 4-1 och tre viktiga poäng var bärgade. Noteras kan också att ett svenskt domarteam under ledning av Bojan Pandzic fick uppdraget att döma drabbningen!

Efter tre spelade kamper ligger Israel på tredje plats med 4 inspelade poäng i Europa Grupp F. Danmark leder överlägset med full pott och 9 poäng före Skottland på 5!

Färöarna kommer att stå för Israelernas nästa VM-kval motstånd på bortaplan i Torshavn den 1 september, därefter väntar en svår hemmauppgörelse mot Österrike några dagar senare. Intressant och spännande fortsättning att följa för det israeliska fotbollslandslaget.

I en annan VM-kval dust i fotboll mellan Albanien och England i Tirana var det den 39 årige Orel Grinfeld från Israel som fick äran att vara huvuddomare.

Lars Ahlgren