Välkommen

Israel öppnar igen, tack vare vaccinet

Israels framgångsrika vaccinationsprogram tycks ha gett önskad effekt! Här ser vi ett skakigt litet oredigerat klipp som filmats med en mobil i Tel Aviv. Efter ett år med Covid19-restriktioner är vi många som blir glada för helt vanliga gatubilder. Kanske särskilt när de visar ungdomar som äntligen kan sjunga och dansa öppet igen.

Trots – eller kanske snarare på grund av – filmens glada men vardagliga karaktär har det nu visats drygt nio miljoner gånger på twitter!

Länk: https://twitter.com/3Myriam1/status/1371552085687291906

(Låten som spelas är förresten “Tel Aviv ya habibi Tel Aviv” med israeliske stjärnan Omer Adam. Den släpptes inför Tel Aviv Pride 2013 och spelas fortfarande ofta i Israel. Samme upphovsman (Doron Medalie) har skrivit en rad israeliska bidrag till Melodifestivalen, däribland “Golden Boy” 2015 och 2018 års vinnare “Toy”.)

Apropå Israels vaccinprogram hade Svenska Dagbladet nyligen denna löpsedel:

”I dagsläget har över 4,5 miljoner israeler fått båda doserna av Pfizer-Biontechs vaccin och ytterligare 700 000 har fått första dosen. Det innebär att hälften av landets 9 miljoner invånare är helt färdigvaccinerade.
Nu kan man se de positiva effekterna av det. De dagliga fallen av covid-19 faller, liksom andelen positiva tester och antalet svårt sjuka fall, enligt uppgifter från hälsovårdsministeriet.”
Här är barerna fulla och restauranger fullbokade
https://www.svd.se/barerna-fulla-och-snart-oppnar-nattklubbarna