Välkommen

Stark avslutning för Israels fotbollslandslag (av: Lars Ahlgren)

Israel återfinns även nästa år i näst högsta divisionen av Nations League i fotboll. Detta efter en stark forcering med 2 vinster på de 3 avslutande matcherna. På Anton Malatinsky Stadium i slovakiska Trnava låg Israel under med 2-0 i paus mot hemmanationen. I andra halvlek svarade dock Israel för en gedigen insats, vände och vann med 3-2 efter ett äkta hattrick av den notoriske målskytten Eran Zahavi. I den sista gruppspelsmatchen besegrades Skottland med 1-0 efter ett mål strax före halvtidsvilan av Manor Solomon. Matchen avgjordes inför tomma läktare på vackra Netanya Stadium i Netanya.

Därmed hamnade Israel på en hedersam tredjeplats i den nyligen avslutade gruppen med 2 vinster, 2 oavgjorda samt 2 förluster och totalt 8 inspelade poäng. Noteras bör också att de båda förlusterna kom såväl hemma som borta mot gruppsuveränen Tjeckien. Skottland belade andra platsen och Slovakien blev sist och åker därmed ur B-divisionen. Eran Zahavi delade andra platsen i Nations Leagues skytteliga med sina 5 fullträffar. Eftersom Sverige tog sista platsen i sin grupp och därmed åker ur Nations Leagues första division kan mycket väl Israel komma att ställas mot vårt land i nästa års turnering.

Lars Ahlgren