Välkommen

SMDA:s Chanuka-insamling: För att varje barn är ett mirakel

Magen David Adom (MDA) är Israels officiella första hjälpen-organisation. Här är den svenska vänföreningens gåvobrev inför Chanuka:
___

Chanuka-insamling – För att varje barn är ett mirakel
Chanuka är barnens högtid. Det är just därför vi tänker extra mycket på barnen i Israel inför ljusfesten. Magen David Adom bistår och räddar många barns liv vid akut sjukdom, olycksfall och terrordåd, dygnet runt, året runt. Hjälp oss att skapa riktigt stora mirakel i samband med firandet av Chanuka! Vår Chanuka-insamling i år kommer att möjliggöra livräddande utbildningar i Barn-HLR och första hjälpen, samt inköpet av andningsmasker för barn. Insamlingen fortsätter fram tills den 18 december 2020.

Ambulansinsamling
Sedan coronaviruset nådde Israel har Magen David Adom varit den yttersta fronttruppen för den nationella insatsen för att förhindra spridningen av viruset och upprätthålla folkhälsan. MDA ansvarar för provtagningen på vårdmottagningar, sjukhus, skolor, äldreboenden och även via drive-in-mottagningar. Fram till den 6 november har MDA testat mer än 2,3 miljoner israeler för covid-19. Dessutom har många ambulanser allokerats till sjuktransport av coronapatienter och MDA är nu i stort behov av nya ambulanser för att transportera svårt sjuka och skadade till sjukhusen.

Vi vill tacka för alla donationer som hittills har kommit in. Vi behöver ert fortsatta stöd för att kunna nå målet. Hjälp oss att stödja MDA med en ambulans från Sverige! Ambulansen kostar 610 000 SEK. Tillsammans kan vi nå målet. Alla donationer är av betydelse, både stora och små!

Medlemskap år 2021
SMDA fortsätter att stödja Magen David Adom! Medlemsavgiften och donationer utgör grunden till verksamhetens existens och bidrar till att rädda liv. Din hjälp gör skillnad! Medlemsavgiften är 200 kr för enskilda, 300 kr för familjer.

Donera via Swish eller bankgiro
Att stödja SMDA via Swish eller Bankgiro är snabbt och enkelt. I meddelanderutan kan du skriva vilket/vilka ändamål som du önskar stödja. SMDA:s Swish-nummer är 123 551 7172, bankgiro: 820-2178. Glöm inte att skriva namn och kontaktuppgifter.

Vi på SMDA önskar alla våra medlemmar och vänner en Glad Chanuka, God Jul och ett Gott Nytt År 2021!

Svenska Magen David Adom
https://www.smda.se/