Välkommen

TT och Israels diplomatiska framsteg

Det historiska fredsavtalet mellan Israel och Förenade arabemiraten tillkännagavs den 13 augusti.

På twitter har nyhetsbyrån TT sedan dess gjort runt två hundra inlägg. Inte ett enda av dessa inlägg har på något sätt berört de banbrytande överenskommelser som Israel ingått med Förenade arabemiraten, och senare även Bahrain.

Men igår, den 15 augusti, när dokumenten undertecknas på Vita Husets gräsmatta kom TT:s första uppdatering på twitter om den israelisk-arabiska fredsprocessen – med en vinkling som torde vara helt unik för ett demokratiskt västland som Sverige:

”Svikna – igen” ”[F]redsavtal med Israel river sönder årtionden av arabisk solidaritet”.

Följ Vänskapsförbundet Sverige-Israel på twitter. Trots att vi är ett vänskapsförbund är vår nyhetsrapportering från regionen mer balanserad: https://twitter.com/SverigeIsrael/