Välkommen

Förenade Israelinsamlingen fyller 100 år – fira med ett bidrag! (av: Ulf Cahn)

100-årsinsamling – din gåva blir dubblerad!

Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod fyller 100 år i år. Vi grundades alltså långt innan staten Israel kunde utropas 1948. I alla dessa år har vi varit en av Israels viktigaste stöttepelare, främst för utsatta grupper. Till våra viktigaste uppgifter hör att uppmuntra till invandring till Israel och hjälpa de nya invandrarna under sin första tid i landet. Även utsatta barn och ungdomar, äldre, terroroffer och andra får stöd genom vårt arbete och de gåvor vi mottar.

Nu under coronapandemin behöver israelerna ännu mer stöd än vanligt. Nedstängningen av samhället – för att begränsa smittspridningen – har lyckats på så sätt att väsentligt färre har avlidit än i t ex Sverige. Men det har fått andra följder. Ekonomin är väldigt dålig, den viktiga turismen stoppad, arbetslösheten är uppe på över 20 %, stängda skolor och arbetsplatser har lett till stora sociala problem, inte minst för att många är trångbodda. Till detta kommer situationen vid Israels gränser mot Gaza, Libanon och Syrien.

Vi och våra systerorganisationer runt om i Europa har samlat oss till en gemensam kampanj för att göra en alldeles särskild insats detta jubileumsår, för att hjälpa de mest utsatta. Nya invandrare som kommer under pandemin blir isolerade och har svårt att hitta försörjning. Barnen i våra barnbyar och de äldre överlevande på våra äldreboenden behöver mycket stöd i en osäker och otrygg situation. Dessa grupper vill vi hjälpa!

Vår kampanj är kort och intensiv, den börjar på kvällen den 13 september och pågår i två dygn – men vi har redan tjuvstartat.

Målet för oss i Europa är att samla in en miljon euro, varav det svenska målet är 250 000 kr.

Men här kommer det unika: varje krona matchas av generösa sponsorer, krona för krona! Det betyder att om du ger en tusenlapp blir gåvan dubblad. Vi kan alltså nå två miljoner euro, varav 500 000 kr i Sverige, med engagemang och vilja.

Vill du bidra, och det hoppas vi, kan du göra på följande sätt:

1)      Du kan gå in på www.charidy.com/israelinsamlingen och ge en gåva med kort

2)      Du kan swisha oss på 123 421 88 89 och skriva ”100 år” eller ”corona” som meddelande (se även QR-kod nedan)

3)      Du kan ge via plusgiro 45 42 60-1 eller bankgiro 671-6609, samma meddelande

Vill du dessutom sprida detta till vänner och bekanta som du tror vill vara med, är vi extra tacksamma.

Tack för din uppmärksamhet, vi hoppas på ditt stöd.

Varma hälsningar,

Ulf Cahn
Generalsekreterare Förenade Israelinsamlingen/Keren Hayesod