Välkommen

Israeliska serier på Netflix – tips från Israels ambassad

Tips i coronatider från Israels ambassad: Är du fast hemma utan något att göra? Israeliska TV-serier har tagit världen med storm. Vi har samlat några israeliska serier som finns på svenska Netflix. 
 
1. Fauda
Fauda (”kaos” på arabiska) är en israelisk politisk thrillerserie. Första säsongen hade premiär på Netflix i december 2016. Samma år vann serien sex priser vid Ophir-galan, varav en för bästa dramaserie, vid den israeliska motsvarigheten till Oscarsgalan.
 
2. When Heroes Fly
When Heroes Fly handlar om fyra israeliska arméveteraner som efter ett decennium ifrån varandra återförenas för ett sista räddningsuppdrag i Colombias djungel. Serien fick pris för “Bästa serie” vid festivalen Canneseries tidigare i år.
 
3. Shtisel
En haredisk familj i en ultraortodox del av Jerusalem tampas med kärlek, sorg och vardagens tristess.
 
4. Gisslan
När den talangfulle kirurgen Yael Danon väljs ut för att göra en rutinmässig operation på den israeliska premiärministern sätter det henne och hennes hela familj i fara.
 
5. Inside the Mossad
Tidigare spionchefer och agenter diskuterar personliga och operativa utmaningar, etiska dilemman och det personliga priset de tvingades betala för resten av livet för sin valda karriärväg.
 
6. Den hederliga polisen
När han blivit tvungen att flytta tillbaka till sina föräldrarnas hus efter att ha gjort slut med sin otrogna flickvän, kämpar medelåldersmannen Danny Confino med att hantera stressen i hans polisarbete samtidigt som han uthärdar kaoset i hans oroade familj.
Från Israels ambassads hemsida 19 mars 2020
http://israelidag.se/israeliska-serier-pa-netflix/