Välkommen

Vänskapsförbundet medverkar på Bokmässan 26-29 september 2019 (av: Jörgen Knudtzon)

Kära Israelvän och medlem!

I medlemsbrev den 27 augusti berättade Vänskapsförbundets riksorganisation att brist på pengar gjorde att vi kanske inte skulle kunna delta i den stora Bokmässan i år. Men redan dagen efter kunde lokalförbundet i västra Sverige meddela den glädjande nyheten att vi genom några mycket generösa donationer kunde ta över ansvaret för arrangemanget. Vänskapsförbundets riksorganisation står för monterkostnaden och Väst tar ansvar för allt övrigt.

Så den 26-29 september är Vänskapsförbundet Sverige-Israel för femte året i rad på Sveriges största årliga kulturevenemang. Vi är med på den del av Bokmässan som kallas Globala torget och som under många år före vårt inträde dominerades av en lång rad anti-israeliska organisationer. Vår närvaro har påverkat deras propagandamöjligheter samtidigt som vi får informera om vad Israel betyder och uträttar i världen. I år samverkar Vänskapsförbundet också med Judiska församlingen i Göteborg och vi kommer bland annat att kunna sälja ett antal böcker.

Alla medlemmar – även du som inte reser till Bokmässan kan göra en insats

Bokmässan drar årligen runt 100 000 besökare från hela Sverige och över 20% av dessa besöker Globala torget. En och en halv dag av mässan är för speciellt inbjuden publik, bland annat lärare och bibliotekarier. Detta är människor som vi i Vänskapsförbundet behöver möta och samtala med. Vi har under åren hittills fått ett stort antal nya medlemmar genom att vara på Bokmässan.

Är du en av de många som reser till Bokmässan hoppas vi att du kommer upp till vår monter, H 03:06, en trappa upp och hälsar. Ta med dig vänner och bekanta som är med dig eller som du träffar på mässan och introducera Vänskapsförbundet för dem.

Men även du som inte ska till Bokmässan kan göra en insats oavsett var i landet du bor! Tala med människor i din omgivning om mässan, och om de tänker resa dit, informera dem om att de borde besöka vår monter och lyssna till våra program.

Många olika program av vilka några kan ses efteråt på nätet

Vi genomför tre scenprogram, av vilka 2 och 3 spelas in av Mässan och blir tillgängliga på nätet:
1. Torsdag den 26 kl 17.20: Kvinnors ställning i Israel.
2. Fredag den 27 kl 18.00: Hur beskrivs Israel och det som händer i Israel i svenska media? Med bl a Lars Adaktusson och Annika Borg.
3. Söndag 29 kl 16.00: Vad har Sverige och världen att lära av Israels vattenteknik?

Därutöver planeras ett flertal ännu inte schemalagda program i vår monter. Bland gäster där kan nämnas rabbinen, folklivsforskaren och författaren Dan Korn, “överlevaren” och psykologen Michael Ben Menachem, advokaten och ordförande i Göteborgs Judiska församling Allan Stutzinsky, journalisten och författaren Tomas Dixon plus Lars Adaktusson och Annika Borg om deras reseschema medger.

Läs mer om Globala torget på:  http://globalatorget.se  Alla program på scenerna finns på http://globalatorget.se/program/. Alla våra program ska också annonseras på vår egen hemsida https://www.sverigeisrael.se/

Vill du ge en gåva till stöd för vår verksamhet är Riksorganisationens Swish 123 32 64 330 eller plusgiro 35 76 49-3.

Vill du ge en gåva specifikt till årets mässarrangemang är Västs konton: Swish. 1234671251, Plusgiro 528953-3. Märk gåvan “Bokmässan 2019”

Vill du ha ytterligare information om vårt engagemang på årets Bokmässa hör av dig till info@sverigeisraelvast.se eller direkt till mig.

Tusen tack för ditt stöd!
Med vänliga hälsningar

Jörgen Knudtzon
Ordförande Vänskapsförbundet Sverige-Israel Väst
jorgen.knudtzon@hotmail.com