Välkommen

Protestera mot att EU-parlamentet utnyttjas som plattform för terrorister!

EU-parlamentet utnyttjas på nytt som plattform för terrorister. Denna gång är det den spanske ledamoten Manu Pineda, som bjudit in terroristen Khaled Barakat från PFLP för att tala inför Europaparlamentet. Detta är inte första gången parlamentet missbrukas på det här sättet. Organisationen United With Israel uppmärksammar händelsen och står för större delen av nedanstående text. Nu är det dags att protestera!

Terrorist inbjuden till Europaparlamentet

Khaled Barakat från terrorstämplade Folkfronten för Palestinas Befrielse (PFLP) höll i juli ett anförande inför Europaparlamentet efter att ha bjudits in av den spanske politikern Manu Pineda. Spanjoren är en hängiven BDS-aktivist, och ingår i Europaparlamentet i samma partigrupp som bl.a. svenska vänsterpartiet.

Eventet skänkte legitimitet åt en individ som hör till en terrororganisation som förbjudits i stora delar av världen, inklusive USA, Kanada, Australien, Japan, och ironiskt nog även EU.

Exempel på terrordåd utförda av PFLP

PFLP har stolt tagit på sig ansvaret för många terrordåd. Till dem hör massakern i en synagoga i Jerusalem 2014 då fyra rabbiner och en polisman brutalt mördades, och ett antal självmordsbombningar. En av dessa självmordsattacker utfördes i Petah Tikvah i centrala Israel 2003, då fyra israeler mördades, och en attack på populära Carmel Market i Tel Aviv 2004, som krävde tre oskyldiga israelers liv.

PFLP har även varit inblandat i flygkapningar där passagerare och personal dödats.

Barakat sitter i PFLP:s ledning och han samarbetar dessutom med den anti-israeliska organisationen Samiduon som förespråkar BDS – det vill säga bojkott, divesteringar och sanktioner mot Israel.

I EU-parlamentet fick Khaled Barakat sällskap av Mohammed Khatib, som är Europakoordinator för Samiduon. Såväl Barakat som Khatib fick mycket utrymme i rapporten ”Terrorists in Suits” som i våras släpptes av Israel Ministry of Strategic Affairs. Rapporten handlade om de nära banden mellan den anti-israeliska BDS-rörelsen och terrorgrupperna Hamas och PFLP.

Europaparlamentet missbrukas

Israels minister för strategic affairs, Gilad Erdan, har anklagat Europaparlamentet för att utvecklas till ”en plattform för terrorism”.

Minister Erdan skrev ett brev till Europaparlamentets talman David Maria Sassoli, där talmannen uppmanades att fördöma hur ’parlamentet missbrukas som plattform för aktörer kopplade till terrorism’. Brevet nämnde hur den spanske politikern Manu Pineda, som nu bjöd in Barakat, även tidigare uttryckt sitt stöd för PFLP, och dessutom kände till Barakats kopplingar till terrororganisationen.

Tidigare exempel: flygkaparen Leila Khaled

Detta var inte första gången som en av EU terrorstämplad organisation har tillåtits hålla anföranden inför Europaparlamentet. År 2017 bjöds PFLP-aktivisten, och den tidigare flygkaparen Leila Khaled in för att tala.

Då hörde Vänskapsförbundet Sverige-Israels nuvarande riksordförande Lars Adaktusson till dem som protesterade:

EU-vänstern glorifierar terrorism
http://adaktusson.eu/eu-vanstern-glorifierar-terrorism/

Även en av Adaktussons dåvarande kollegor i EU-parlamentet, tillika tidigare riksordförande för Vänskapsförbundet, Gunnar Hökmark, lyfte fram frågan:

Left flirting with antisemitism in EU parliament
https://euobserver.com/opinion/139398

Protestera!

Europaparlamentet får inte missbrukas som plattform för terrorister!

Det går bra att höra av sig till Europaparlamentets nyvalde talman David Sassoli för att protestera, framföra frågor och synpunkter i ärendet.

I sitt första offentliga framträdande valde Sassoli att hedra Europas offer för terrorism. Han besökte i maj platsen för ett terrordåd i Bryssel, och sa då:

“We must pay tribute to the victims in the capital of Europe. We must commemorate the European citizens who were victims of these attacks. This is a tribute to all the victims of terrorism. I wanted to start my time as President with this symbolic act.”

“We have to unite in our fight against terrorism and we must remain resolute in this fight.”

http://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20190705IPR56315/ep-presidentsassoli-paid-tribute-to-victims-of-terrorism-in-europe

Nu har han chansen att visa att han menar allvar. Vi måste stå enade mot terrorismen, och i den kampen är alla liv är lika mycket värda – även israeliska. Talman David Sassoli kan nås via sin presschef på denna adress: kyriakos.klosidis@europarl.europa.eu