Välkommen

AKTIVITET: Jerusalemutställningen i Malmö (13/11 2018)

Välkommen till Invigningen av Jerusalemutställningen skapad i samarbete mellan Simon Wiesenthal Center och UNESCO!

Tisdagen den 13 november 2018 kl. 19.00

Europaporten Stadiongatan 25, Malmö.

Invigningstal av Dr Shimon Samuels, Simon Wiesenthal Center Huvudkontor Europa, Paris Rabbi Abraham Cooper, Associate Dean, Director Global Action Agenda of the Simon Wiesenthal Center, Los Angeles Rabbi Moshe-David HaCohen Malmö, co-Director The Muslim and Jewish Trust and Faith Project Riksdagsledamot och utrikespolitisk talesman Sverige, Ordförande Vänskapsförbundet Sverige-Israel Lars Adaktusson

Musikledare Mikael Järlestrand solist och hans kör framför israeliska sånger. Dessutom framförs israeliska danser

Utställningen bygger på 24 paneler judisk historia från de Bibliska Profeterna till det återuppbyggda Nya Israel och återuppbyggnaden av det judiska förfädernas hemland till ett land med flest Nobelpristagare per capita i världen och ett land av vetenskapligt, teknologiskt , medicinskt ett spjutspets-företag med bland världens flesta start-up företag.

Efter invigningen vid UNESCO huvudkontor i Paris 2014 har den visats i FN i New York, USA:s kongress i Washington D.C., Knesset i Jerusalem, Vatikanen i Rom, Köpenhamns Stadshus, Gandhi-Center, New Delhi, Baku in Azerbaijan, the House of Commons i London. vid Edinburgh Fringe Festival och vid Europarådet i Strasbourg, med stöd av 42 medlemsstater.

Simon Wiesenthal Center är en global människorättsorganisation som undersöker Förintelsen och hat i ett historiskt och nutida sammanhang. Centret konfronterar antisemitism, hat och terrorism, främjar mänskliga rättigheter och värdighet, står med Israel, försvarar judarnas säkerhet över hela världen och lär av Förintelsen för framtida generationer. Med en valkrets på över 400 000 hushåll i USA är den ackrediterad som en icke-statlig organisation i internationella organisationer, bland annat FN, UNESCO, OSSE, Amerikanska organisationens (OAS) organisation, Latinamerika parlamentet (PARLATINO) och Europarådet.