Välkommen

Terrorbeskjutningen från Gaza nådde 40 km in i Israel

Natten mot onsdag gick raketlarmet i södra Israel igen. Terrorbeskjutningen från Gaza gav denna gång en fullträff långt inne i Israel.

Huset ligger i Beersheva, en stad i södra Israel som till sin befolkningsmängd är ungefär lika stor som Uppsala kommun. Familjen klarade sig utan yttre skador eftersom modern hade tagit sina tre barn till husets bombskydd. I Beersheva har man ca 60 sekunder på sig att ta skydd när larmet går.

Svensk rapportering var denna gång bättre än vanligt, med undantag som prisbelönta nyhetstjänsten Omni. Där väcktes intresset först när Israel försvarade sig, och illustrerades med en bild som är inte från den ursprungliga förödelsen i natt, eller ens morgonens israeliska svar, utan från förra veckans oroligheter (som även de initierades av palestinierna).

Tack till alla här som redan i natt hjälpte oss att sprida nyheten genom twitter – direkt när det hände!

Foto: IDF, samt Yonatan Sindel/Flash90