Välkommen

Israel behövs som det judiska folkets värn

Nya Wermlands-Tidningens politiske redaktör Henrik L Barvå i ett ledarstick om hur Israel behövs som det judiska folkets värn:

I torsdags var det enligt den judiska kalendern Israels 70-åriga självständighetsdag – Yom Ha’atzmaut. En händelse som alltid berör mig ägde rum den 4 september 2003. Då flög tre F-15 stridsflygplan från det israeliska flygvapnet, med piloter som är ättlingar till överlevare från Förintelsen, i formation över Auschwitz (upptagningar finns på Youtube). Tydligare kan väl segern över nazisternas ondska knappast bli, och det är också en påminnelse om att det judiska folket i och med existensen av en judisk stat inte längre är skyddslösa och utlämnade på nåder åt andra makters välvilja.

Det judiska folkets värn (NWT 21 april 2018).
https://nwt.se/asikter/signerat/2018/04/21/det-judiska-folkets-varn

– – –
Här är ett sådant filmklipp, som nämns ovan, där vi ser F15-plan från det israeliska flygvapnet flyga över förintelselägret Auschwitz:
https://youtu.be/OOWCgKVQE5M

“We pilots of the Israel Air Force, flying in the skies above the camp of horrors, arose from the ashes of the millions of victims and shoulder their silent cries, salute their courage, and promise to be the shield of the Jewish people and its nation Israel.”