Välkommen

Information från föregående resa till Israel (våren 2018)

Vänskapsförbundet Sverige Israels resa till Israel och Jordanien 10–20 mars 2018

Denna information fanns även i vårt informationsblad: https://www.sverigeisrael.se/wp-content/uploads/2017/12/Informationsblad-Israel-resan-2017-11-13.pdf

Lördag 10 mars 2018
Avresa från Arlanda kl 10:00 med ankomst på Ovda flygplats i Eilat kl 15:45. Transfer till vårt hotell i Eilat, Prima Music Hotel.

Söndag 11 mars 2018
Fri dag i Eilat att ägna åt bad eller vandring. Reseledarna följer med på gemensam promenad till ”The Ink Flag Monument” och berättar historien om hur det kom till. Reseledarna finns till hands under resten av dagen och hjälper gärna till att ordna önskade aktiviteter, exempelvis ett besök på det mycket unika undervattenobservatoriet strax utanför Eilat. Övernattning Prima Music Hotel.

*Måndag 12 mars 2018
Vi passerar gränsen till Jordanien och åker därefter norrut upp mot Petra. På vägen ger vi oss ut på en jeeptur i Wadi Rum som är ett av världens mest fascinerande ökenlandskap med en hisnande natur. Under turen ser vi också på historiskt viktiga platser och får information om beduinernas liv och traditioner. Vi reser så vidare till Petra som vi når sen eftermiddag/kväll. Övernattning Petra Guest House.

[*För dem som inte vill följa med till Jordanien har vi gjort ett specialarrangemang så att man kan stanna kvar i Eilat ytterligare två dagar. Sedan reser man med sherut och återförenas med gruppen på onsdag kväll och genomför resten av programmet.]

Tisdag 13 mars 2018
Efter frukost går vi från vårt hotell eller rider ner till den mytomspunna klippstaden Petra som är ett av världens sju nya underverk. Här finns inte mindre än 800 olika byggnader och monument, de allra flesta uthuggna direkt ur de rödskimrande klipporna. När vi lämnar Petra beger vi oss mot Amman. Där bekantar vi oss först med Ammans historia genom att besöka Citadellet och andra historiska platser, innan vi ser på det moderna stadslivet och kulturen i Amman. Vi övernattar på Amman International Hotel.

Onsdag 14 mars 2018
Vi börjar dagen med att fortsätta vår sightseeing i Amman innan vi ger oss av mot berget Nebo. Härifrån får vi en panoramavy över Juda öken och Döda havet. På dagar med klart väder kan vi se ända till Betlehem, Herodes fästning Herodium, Jerusalem och Jeriko. Under dagen får vi också bada i Döda havet innan eller efter vi åker över Allenby Bridge/ Hussein Bridge för att passera över gränsen till Israel. Vi övernattar på Ibis Hotel i Jerusalem.

Torsdag 15 mars 2018
Vi börjar med att besöka ett av Förenade Israelinsamlingens projekt, barnbyn Neve Michael, och ser hur de tar hand om de ca 250 utsatta barnen som bor där under familjeliknande förhållanden. Sedan fortsätter sedan att titta på det moderna Jerusalem. Bland annat besöker vi Mishkenot Sha’ananim som är den första judiska stadsdelen utanför murarna av Jerusalems gamla stad. I dag är Mishkenot Sha’ananim ett av Jerusalems mest attraktiva områden med vackra parker, trendiga caféer, restauranger och butiker. Vi åker vidare till det pittoreska Ein Kerem där vi bland annat ser på Chagalls berömda glasmålningar i synagogan vid Hadassasjukhuset. För de som önskar ordnar vi ett besök på DVI-kliniken. Övernattning på Ibis Hotel.

Fredag 16 mars 2018
Fri dag för att koppla av och utforska Jerusalem på egen hand. Reseledarna finns till hands under dagen och hjälper gärna till att ordna önskade aktiviteter. Vid solnedgången börjar sabbaten. Övernattning Ibis Hotel.

Lördag 17 mars 2018
När vi lämnar hotellet på morgonen besöker vi först den gamla staden i Jerusalem och andra intressanta delar av staden innan vi reser mot kusten och Tel Aviv. Vi gör ett stopp i den historiska hamnstaden Jaffa. Här finns ett myllrande folkliv och i de smala gränderna finns det gott om konstgallerier och studios. Vi tittar också på den intressanta hamnen som fortfarande används för fiske. Därefter beger vi oss mot Tel Aviv och ser på de olika stadsdelarna, exempelvis Neve Tzedek och de jemenitiska kvarteren. När sabbaten är slut öppnar alla restauranger och affärer och staden fylls av ett myllrande folkliv. Vi bor nära stranden så det är nära till folklivet på strandpromenaden längs hamnen. Övernattning på hotell Metropolitan.

Söndag 18 mars 2018
Ledig dag att se sig omkring på egen hand och att bada i medelhavets vågor. Det går att promenera överallt i Tel Aviv. Längs Rothschild Boulevard finns många vackra Bauhausbyggnader att titta på. Kulturcentret med Israels opera och konstmuseum är värda att besöka. Det är också fint att promenera längs den 13 kilometer långa stranden som mynnar ut i Jaffa. Lika fint är att följa stranden norrut längs marinorna med många restauranger och caféer. Ett besök på Max Brenners världsberömda chokladrestaurang kan rekommenderas. Reseledarna finns tillhands under dagen och hjälper gärna till att ordna önskade aktiviteter. Övernattning Metropolitan Hotel.

Måndag 19 mars 2018
Vi börjar dagen med att åka till Atlit, ett läger som britterna inrättade för judiska invandrare på 1930-talet. Här fängslades tusentals judar som kom till Israel 1945 efter att ha överlevt koncentrationslägren i Europa. De trauman som de överlevande led när de anlände till lägret är nästan obeskrivbara. Hit blev de fraktade i boskapsvagnar till baracker som var nästan identiska med dem i koncentrationslägren. Efter det fortsätter vi norrut upp på Karmelberget där vi bland annat besöker en av drusbyarna. Vi kommer att göra ett besök på Tishbi Winery där vi kan prova vin och choklad. Pris 40 shekel som ej är inräknat i resepriset. Här finns också utsökt olivolja och marmelader att köpa.

Tisdag 20 mars 2018
Hemresedag. När vi har checkat ut promenerar vi till det närbelägna ”Independence Hall” där vi får en guidad tur om hur Israel utropades 1948. Så fortsätter vi promenaden till Carmel- Nachalat Binyamin marknaderna innan vi återvänder till hotellet för att kl 15 bege oss till flygplatsen för att flyga hem kl 19.05. Vi landar på Arlanda kl 23.00.

Pris:
19 800 kr per person i delat rum.
Enkelrumstillägg 5 750 kr
Anmälan senast 20 december 2017!

Flygtider:
SK2911 10 mars Arlanda – Eilat 1000 1545 DY4546 20 mars Tel Aviv – Arlanda 1905 2300

Priset inkluderar:
• Flyg med SAS och Norwegian, inklusive skatter
• En väska incheckat bagage på SAS, två väskor på Norwegian
• Möte och assistans på flygplatsen i Eilat
• 10 hotellnätter
• Halvpension (frukost och middag) samt en lunch
• Skandinavisktalande guide (Marie Ben Rei) enligt program i Israel
• Engelsktalande guide i Jordanien
• Luftkonditionerad buss enligt program
• Entréer enligt program
• Dricks är ej inkluderat

Avbeställningsförsäkring
För avbeställningsförsäkringen samarbetar Apollo med Gouda Reseförsäkring. Försäkringen kostar 5 % av resans totalpris och ger exempelvis skydd om du tvingas avbeställa din resa på grund av att du blivit sjuk, eller om sjukdom drabbat någon nära anhörig. Försäkringen täcker även eventuella ombokningskostnader, om du drabbas av någon av nämnda händelser. För mer information och fullständiga villkor, se http://www.gouda-rf.se/

Villkor:
• Anmälningsavgift på 1500:- betalas in vid bokningen
• Anmälningsavgiften är ej återbetalningsbar: För denna resa gäller särskilda avbeställningsvillkor.
• Slutbetalning ska vara Vänskapsförbundet tillhanda 60 dagar innan avresa
• Eventuell namnändring kan ske mot avgift

Vi reserverar oss för oförutsedda händelser som ligger utanför Apollos kontroll som berör resans produkter, exempelvis ändrade tidtabell, valutakurser, skatter och avgifter samt händelser som är att hänföra till force majeure. Programmet kan komma att ändras något. Minimum 16 personer krävs för att resan ska bli av.

Anmälan sker senast 20 december 2017 till Lars-Åke Hallin: maila det ifyllda formuläret till lars-ake.hallin@swipnet.se

En anmälningsavgift, 1500 kr betalas in senast 10 dagar efter anmälningstillfället till Vänskapsförbundet Sverige Israels plusgironummer: 357649-3. Markera betalningen med Vänskapsförbundet Sverige Israels resa samt ditt namn. Slutbetalning senast 60 dagar före avresa. Kontaktuppgifter: Lars-Åke Hallin: E-mail: lars-ake.hallin@swipnet.se Telefon: 070 394 64 49, eller 08 712 61 39 Lotta Jansson: E-mail: lotta.owen.jansson@gmail.com Vänskapsförbundet Sverige-Israel, hemsida: www.sverigeisrael.se

PERSONLIGA UPPGIFTER Samtliga namn enligt pass (stryk under tilltalsnamn)

Förnamn ………………………………………………………………………………………………………………………………….

Efternamn ……………………………………………………………………………………………………………………………….

Adress: ……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Postnummer/ort: …………………………………………………………………………………………………………………..

Mobilnummer: ………………………………………………………………………………………………………………………

E-mailadress ………………………………………………………………………………………………………………………….

Önskas enkelrum, JA/NEJ: ………………………………………………………………………………………………….

_
Denna information fanns även i vårt informationsblad: 
https://www.sverigeisrael.se/wp-content/uploads/2017/12/Informationsblad-Israel-resan-2017-11-13.pdf